Wednesday, September 26, 2012

Mis vahepeal toimunud on?

Laupäeval käisin siis klassi6e Lisaga Leobenis (linn 90 000 elanikuga). Lisa elab seal, seega pidin sinna üksi rongiga kohale saama. I made it! S6it sinna kestis 55 minutit ja oli päris väsitav, kuid magama ei julgenud jääda, mine tea, kus üles ärkan. Läksin juba hommikul 12, et oleks kauem aega seal olla. Seega kell 1 olin kohal ja luckily oli Lisa mul juba rongijaamas vastas. M6lemad olime nälgas ning läksime siis Itaalia restorani sööma. Koht oli uhke ja huvitav. Inimesed olid pidulikult riides (v.a meie Lisaga) ja kogu menüü oli itaalia keeles. Ka teenindajad rääkisid itaalia keelt. Toit oli super, kahjuks ei oska umbes ka kirjeldada, mis asi see oli, aga väga maitsev :) Peale söömist finally shoppama, juhuuu! Ostsin vaid ühe kampsuni omale.. siis j6ime smuutit ja läksime Lisa juurde. Ta vanemad nii armsad. Isa tal arvas, et Eesti on Venemaal (I even wasn`t surprised anymore), kuid ema oli Eestile k6va taustauuringu teinud, kui kuulis, et neid külastan :) seega rääkis ta mulle, et meile tuleb järgmine aasta tasuta ühistransport, kui tore! :) Maja oli tal vinge, 4 korrust ja superluks pluss tohutu bassein aias (nad elavad seal vaid kolmekesi). Hiljem viis Lisa isa mind autoga rongijaama ja s6itsin siis koju tagasi. Rongis olles helises mul telefon (isa helistas). Rääkisin siis üle rongi eesti keeles ja kogu vagun vahtis mind suu lahti nagu ilmaimet, aga see selleks :) Toretore päev oli.

Pühapäev passisin lihtsalt kodus ega teinud midagi erilist. Lugesin oma inglise keele kohustuslikku kirjandust ja magasin.
Esmaspäeval käisin koolis ja peale seda jälle kodus.

Teisipäeval ehk eile oli esimene klassitrip. Läksime bussiga kuskile kaugele-kaugele loomaaeda. Bussis6it oli hirmus! S6itsime k6rgele mägedesse sellega ja üks hetk oli lihtsalt tunne, et buss ei liigu enam edasi ja selline tunne oli, et hakkame kohe alla tagasi vajuma..uhh, kohutav! K6ik teised olid rahulikud ega teinud väljagi. 6nneks saime siiski üles :) Üks hetk vaatasin aknast välja ega suutnud oma imestust tagasi hoida: "Woow, me oleme k6rgemal kui pilved". Ütlesin seda vist liiga k6vasti, kuna kogu klass hakkas naerma (k.a 6petajad). Meiega olid kaasas 2 6petajat: klassijuhataja ja kitarri6ps. Nad k6ige lahedamad, laulsid pool teed, nii fun, nagu filmis :) Loomaaiast keegi väga ei hoolinud, kuid jalutasime seal ringi ja väga ilus oli. Sain oma klassikaaslastega rohkem tutvust teha ja see oli hea. Austria noored on rikutud! :) aga vähemalt pole mingid kuivikud, seega oli nii naljakas kogu aeg, pole ammu nii palju naernud :). Peale loomaaeda käisime veel söömas ning k6ik kuulasid suu lahti, kuidas ma teenindajaga saksa keeles rääkisin. Seal oli ka viinamarjaistandus ja peale sööki käisime neid 6gimas. Mu klassivend hakkas mulle siis seletama, et vaata Marii, need on viinamarjad ja need on söödavad, nendest tehakse veini ka.. Kas t6esti?? Ära sa üllata mind :) :) Ta ei tulnud selle pealegi, et eestlane on oma elus varem viinamarju näinud :) kui tagasi tulime, siis buss jättis teised 6pilased kooli juurde ja bussijuht pakkus mulle, et v6ib mu koju viia, kuna see on tal tee peal. Seega olin nagu VIP ja s6itsin bussiga koju. Mugav. Koju j6udes vahetasin riided ja läksin jooksma. Päikeseloojang ja mäed ja naeratavad inimesed ja jooksmine värskes 6hus, mida veel tahta.. nii m6nus.. Koju j6udes ruttu pesema ja peale seda kukkusin voodisse ning magasin silmapilkselt.

Täna oli koolis vaid 5 tundi. Muusika tunnis vaatasime k6ik 50 minutit eelmise päeva pilte ja naersime. Matemaatikas nägin ära, mida tähendab vektor Austrias ja uskuge mind see ei ole tore!! See mitu korda raskem kui hiina keel. Jube, aga eks tuleb harjuda :) Psühholoogias rääkisime ja naersime klassivennaga terve tunni ja siis 6petaja ütles meile, et oma nina pigistaksime, kuna see pidavat väsitama.. see pigem pakkus veel rohkem nalja.. :) Geograafia 6petaja hilines jälle 20 minutit..tavaline tema puhul. Geo 6ps küsis, kus asub Peterburg. Kogu klass oli vait, kuna keegi ei teadnud.. nagu mida?? Siis ütles üks klassivend jumala t6siselt: "Itaalias". Ma ei suutnud enam, hakkasin jälle naerma.. siis h6ikasin, et Venemaal ja sain k6vasti kiita. No miks ma ei peakski teadma, ise ka ju Venemaalt v6i mis!? Nende geograafilised teadmised piirduvad t6epoolest Austria riigipiiriga, aga mis siin ikka tahta, 6petaja hilineb tundi iga kord umbes 20-30 minutit, siis istub niisama järgnevad 10 minutit laua peal ja k6lgutab jalgu naeratus näol ning 10-15 minutit enne tunni l6ppu t6useb püsti ja lausub: "Kohvi ootab" ja läheb klassist välja :) Kein problem, muidu nad targad. Viimane tund oli ajalugu, kus rääkisime rongiliiklusest, mitte et see ajalooga seotud oleks olnud..
Nii naljakas päev oli! Ainult naeraks kogu aeg koolis.
Peale tunde kutsusid klassi6ed mind endaga järgmisel reedel peole, sounds good, loodan, et ema lubab. Nad tulevad ja v6tavad mu autoga peale. Nii mugav, et mu klassikaaslased 19-aastased ja oma autoga. Super!

6htul jalkasse, nii palju energiat täna, et ei suuda trenni ära oodata.

Ei taha küll teie tuju rikkuda, kuid pean ära mainima, et meil siin jälle m6nus kuumalaine, eile olin topi väel ja pidin surema :) 30 kraadi oli varjus :)

Babaa!

No comments:

Post a Comment